Kvarnbacken 4271

Norra Sorunda

FRAMTIDENS HÄSTGÅRD MED CHARM OCH FUNKTIONALITET

FRAMTIDENS HÄSTGÅRD MED CHARM OCH FUNKTIONALITET. Bara 35 min från Stockholm finner ni denna fantastiska gård i toppskick. Generös huvudbyggnad och mysig gäststuga anno 1812, allt smakfullt renoverat. Idag finns lösdrift med ligghall godkänd av Länsstyrelsen, men här finns alla möjligheter att bygga både stall och paddock. Strax intill porlar en å stillsamt genom terrängen. Med grannens goda minne så kan man fiska goda kräftor. I direkt anslutning till fastigheten finns fina ridvägar i naturskyddad skog och vackra böljande fält. För er som vill ha naturen in på knuten men ändå närheten till storstadens puls.

Gård

Pris:
6 490 000 SEK
Rum:
8 rum och kök
Boarea:
ca 174 m²
Boarea:
ca 35 m²
Biarea:
ca 70 m²
Biarea:
ca 9 m²
Tomtarea:
2000 m²
Tomtarea:
36830 m²
* Säljarna har själva mätt upp fastigheten men har gjort det enligt gällande regler. Vill ni vara helt säkra skall ni välja att göra en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1996
Fastighetsbeteckning:
LUNDBY 1:15

Fakta

Antal sovrum:
5
Antal badrum:
2
Gästtoalett:
Ja
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta/torpargrund
Grundmur:
Betong
Murstock:
Tegel
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Bergvärme/golvvärme
Vatter och avlopp:
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp med 3-kammarbrunn och infiltration.
TV- / Internetutbud:
Mobilt bredband

Drift

Driftskostnad:
2 904 SEK/mån
Värme:
1 417 SEK/mån
El:
417 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
267 SEK/mån
Sotning:
92 SEK/mån
Samfällighet:
63 SEK/mån
Renhållning:
233 SEK/mån
Försäkring:
417 SEK/mån

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
689 000 SEK

Taxering

Värdeår:
1996
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
3 305 000 SEK
Taxering byggnad(er):
1 785 000 SEK
Taxering tomt:
1 520 000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Beställd

Servitut

Servitut:
Gemensamhetsanläggning NYNÄSHAMN LUNDBY GA:7 Samfällighet NYNÄSHAMN KUNGSTORP S:1 Samfällighet NYNÄSHAMN PIPARTORP S:1 Samfällighet NYNÄSHAMN ÖSTERBY S:8 Samfällighet NYNÄSHAMN KUNGSTORP S:2 Samfällighet NYNÄSHAMN KUNGSTORP S:3 Samfällighet NYNÄSHAMN LUNDBY S:3 Samfällighet NYNÄSHAMN LUNDBY S:4 Samfällighet NYNÄSHAMN LUNDBY S:5 Samfällighet NYNÄSHAMN LUNDBY S:6 Samfällighet NYNÄSHAMN LUNDBY S:7 Samfällighet NYNÄSHAMN LUNDBY S:8

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning NYNÄSHAMN LUNDBY GA:7
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 785 000 kr
Mark, värde: 1 520 000 kr
Summavärde: 3 305 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1996
Värdeår: 1996

Planlösning

Huvudbyggnaden är byggd i herrgårdsstil, men har genomgått en modernisering med bland annat genomgående vattenburen golvvärme som drivs av ny bergvärmepump.

Bra hall med ingång till gäst-WC följs upp med luftigt vardagsrum med braskamin, vackra trägolv och burspråk som leder in fint ljus. Rymligt kök med moderna nya maskiner, samma fina trägolv och bänkskiva i marmor. I anslutning till köket ligger tvättstuga med egen ingång och veranda. Två sovrum, snyggt helkaklat nytt badrum med klinker.

En trappa upp finner ni tre sovrum varav ett större master bedroom samt även här helt nytt helkaklat badrum med klinker.

Väl nere i källarplan välkomnas man av en braskamin, mysig gillestuga, pannrum samt skafferi. Här finns även ytterligare en groventré med tillgång till vatten och ho. Perfekt för den som vill bedriva hästverksamhet.

På tomten finns även en smakfullt renoverad gäststuga anno 1812, bestående av vardagsrum med synliga bjälkar, nyrenoverad braskamin och kök. Ett separat sovrum/ateljé samt sovloft. Hög mysfaktor.

På fastigheten finns ekonomibyggnad innehållande förråd och sadelkammare.

Område

Fastigheten ligger vackert i anslutning till naturskyddat område med gott om ridvägar, öppna böljande fält och härliga svampskogar. I tomtgräns flyter en lite mysig å med bra kräftfiske efter samtycke från grannen.  En knapp kilometer bort ligger Västerby café med försäljning av bla färskt, lokalt bakat bröd att ta med hem. Även närhet till bad i Grindsjön eller varför inte i någon trevlig vik i Östersjön.

Det tar bara ca 35 minuter med bil in till Södermalm och ca 15 minuter till Västerhaninge som har allt från restauranger, affärer, Systembolag och inte att förglömma pendeltåg in till Stockholm på ca 30 minuter. Fyra min gångväg till dagmamma finns runt hörnet eller Solrosens förskola en kilometer bort. En uppsjö av skolor finns runt och i Västerhaninge.

Eftersom fastigheten är så pass stor går det att bygga stall samt paddock. Offert för stall med 4 boxar för stora hästar, foder- och sadelkammare samt 40X20 meter paddock finns på ca 350.000:- (se pdf byggbar mark) samt text nedan från kommunen:

" För att avgöra om en byggnad är en bygglovs befriad ekonomibyggnad måste en helhetsbedömning göras där hänsyn tas till flera olika faktorer. I rättspraxis har domstolarna tagit upp följande omständigheter som kan ge vägledning för bedömningen:

  • om det finns en jordbruks-, skogsbruksverksamhet eller annan liknande näring,
  • om byggnaden är till för den verksamheten eller om den hör till ett självständigt företag,
  • byggnadens utformning och standard.

 

Det står inte i PBL (Plan-och bygglagen) att fastigheten måste vara taxerad som lantbruksfastighet för att verksamheten ska kunna ses som jordbruk. Detsamma gäller skogsbruk eller annan liknande näring. Alltså kan man generellt uppföra en ekonomibyggnad om ovan kriterier efterlevs och att man tar hänsyn till bla. värdefulla kulturmiljöer.

Bifogar en bild på fastigheten där det blåa fältet visar var man har registrerat fornlämningar på fastigheten. Den blå streckade linjen visar hur långt in på fastigheten som strandskyddet går.   

Vill ni få ett definitivt svar behöver ni inkomma med en bygglovsansökan så att bygglovs enheten kan göra en bedömning efter de handlingar som skickats in."

Visa mer

Bilder


Karta

Intresserad?

Skriv in mhf för att kunna skicka skicka:

Mäklare

Patrik Lickfett
Fastighetsmäklare
Mats Holmgren
Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Budhistorik

Aktuellt bud: 6 300 000 SEK

Budgivare Datum Bud
4 2020-06-04 09:17 6 300 000 SEK