Lorensbergsgatan 1A

Stockholm

UNIK ETAGEVÅNING MED MAGNIFIK UTSIKT ÖVER RIDDARFJÄRDEN OCH STOCKHOLMS INNERSTAD

UNIK ETAGEVÅNING MED MAGNIFIK UTSIKT ÖVER RIDDARFJÄRDEN OCH STOCKHOLMS INNERSTAD Denna fantastiska bostad är ensam i sitt slag. Både i sin utformning och inte minst dess oslagbara läge. Våningen erbjuder 3-4 sovrum, två fräscha badrum, balkong och stor takterrass. Öppen ljus planlösning på övre plan med vardagsrum i kombination med modernt kök. Allt smakfullt renoverat med mjuka färger och påkostade materialval. Dubbla ingångar, en på plan 5 och en på 6:an gör det smidigt att antingen komma in till sovavdelning med tvättstuga i badrummet eller direkt in till köket på plan 6. ONE OF A KIND, COME AND SEE FOR YOURSELF!

Bostadsrätt

Pris:
13 900 000 SEK
Avgift:
4 359 SEK
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
107 m²
Biarea:
21 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926-27

Fakta

Antal sovrum:
3 - 4
Antal badrum:
2
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Bergvärme
TV- / Internetutbud:
Ownit
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Andelstal, förening:
3.677 %

Drift

Driftskostnad:
1 058 SEK/mån
El:
600 SEK/mån
Försäkring:
458 SEK/mån
Kommentar:
Schablonberäknad

Överlåtelsekostnad

Pantsättningsavgift:
473 SEK
Överlåtelseavgift:
1 182 SEK
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Bostadsrätt

Bostadsrättsförening:
BRF Lorensbergsgatan
Lägenhetsnummer:
24

Energideklaration

Energistatus:
Utförd
Årlig energiprestanda:
156 kWh/m²
Energiklass:
D

BRF Lorensbergsgatan

Historik

Fastighet uppfördes 1926-1927 i kvarteret Huggjärnet 22 av arkitekt- och ingenjörsfirman Bolin & Mossberg. Fastigheten har 46 lägenheter varav 1 hyresrätt, 1 lokal med hyresrätt, 13 parkeringsplatser och 1 uthyrningsbar cykelbox. Föreningen bildades den 24 juni 1998 och bostadsrättsföreningen fusionerades med bostadsföreningen Huggjärnet 22 u.p.a 2002.

Föreningen har organisationsnummer: 769 603-2114

TV/Bredband

Basutbudet av tv-kanaler från Ownit ingår i medlemsavgiften.
Ownit levererar bredband i upp till 1000 Mbit/s. Bredbandet betalas genom ett obligatoriskt tillägg på medlemsavgiften (f.n 119kr/mån). Via Ownit kan du också mot extra kostnad få bredbands-tv samt IP-telefoni. Kontakta Ownit för mer information.

Gemensamma utrymmen

 • Föreningen har en trevlig gård med sittgrupper och grillmöjligheter. Obs, ej bokningsbar.
 • Föreningslokal/övernattningslägenhet/festlokal med tillhörande kök och wc/dusch som medlemmar får använda utan kostnad. På dörren till ovanstående utrymme finns mer info om regler kring bokning osv. Själva bokningen görs med din ”tagg” på de digitala informationsskärmarna eller på bokningssida på internet.
 • Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, el-mangel och torkskåp. Tvättid bokas på digitala informationsskärmar eller på bokningssida på internet. Utanför tvättstugan finns skötselreglerna uppsatta. Det finns även drop-in maskin med tillhörande torktumlare i separat utrymme som ej är bokningsbar.
 • Flera Cykel- och barnvagnsrum.
 • Återvinning för: Hushållssopor samt matavfall/kompost,glas och tidningar.
 • 1st källarförråd till varje lägenhet.

Garage

Föreningen har 12 garageplatser för bil samt 1st plats för MC. Kostnad 900-1100kr/mån). F.n. kö till bilplatser och Mc-plats.

För att placera dig i kö till parkeringsplats, vänligen skicka ett mail till styrelsen. Du får sedan ett svar från styrelsen vilken plats i kön du har.

Ekonomi

Föreningen är lågt belånad, ca 3700/kvm (2017).
Överlåtelseavgift betalas av köparen och pantsättningsavgift av pantsättaren.

Överlåtshandlingar skickas till föreningen och pantförskrivningar till föreningens ekonomiska förvaltare.

 

Under 2015 såldes råvinden till entreprenör som under 2016/2017 byggt om ytan till fyra stycken vindslägenheter. Nedan renoveringar har tack vare detta blivit aktuella. Vissa är ej ännu genomförda.

 1. Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. Klart.
 2. Installation av digitalt passersystem. Klart.
 3. Installation av postboxar. Klart.
 4. Bergvärmeinstallation.Klart.
 5. Flytt av soprum/sopsortering. Klart.
 6. Renovering av yttermur/garage nedfart mot gata. Klart.
 7. Målning och renovering av trapphus. Klart.
 8. Renovering av båda hissar. Klart.
 9. Målning/renovering av tak. Klart.
 10. Byte av el-stigar. Utredning pågår.
 11. Installation av belysning på innegård. Klart.
 12. Fler bra cykelplatser i garaget. Klart.
 13. Ytskiktsrenovering av övernattningslokal. Klart.
 14. Byte av gasservis. Klart.

De nya vindslägenheterna ger en ökad avgiftsintäkt till föreningen och installationen av bergvärme en kostnadsbesparing. Det återstår för styrelsen att utreda hur detta ska inkluderas i föreningens långsiktigt ekonomiska plan.

 

Planlösning

Den naturliga entrén är nog på plan fem där man möts av trevlig hall med bra förvaring, stilrent, marmorbestyckat och fräscht badrum i kombination med tvättstuga med Miele maskiner och golvvärme. Här ligger även 2-3 ljusa sovrum varav ett med liten balkong och ett är idag omgjort till dressing room.

Vacker spiraltrappa leder upp till hjärtat i våningen. Direkt slås man av de vackra ljusinsläppen från alla fönster i tre väderstreck, den härliga rymden och den öppna planlösningen. Modernt HTH kök med all maskinell utrustning (Miele) samt stora glaspartier ut till den häftiga terrassen med osannolikt vacker utsikt. Hela detta plan har vattenburen golvvärme och ett av hörnen är förberett för eldstad för den som är intresserad. På detta plan finns även egen entré för mera praktisk mathantering direkt in till köket.

Vi avslutar vid trappa ritad av Edvin Öhrström som mynnar ut i rogivande rymligt master bedroom med mjuk heltäckningsmatta,  och ytterligare ett vackert badrum klätt i marmor med dusch, kommod  och golvvärme.

Kom och njut av denna UNIKA våning, en sådan som sällan når marknaden.

Område

Välkomna till en lugn och rofylld del av Södermalm. Den präglas av närheten till grönskan runt Långholmen och ett stenkast från Rålambshovs parken. Långholmsbadet är ett strandbad på ön Långholmen i Stockholm. Det ligger på Långholmens norra sida vid Riddarfjärden nära Västerbron. Långholmsbadet fick 1998 utmärkelsen Blå Flagg för bland annat hög vattenkvalitet och säkerhet. Det var då det enda badet i en europeisk huvudstad som fick den utmärkelsen. Det finns även gott om affärer och trevliga restauranger från världens alla hörn samt nära men inte för nära till T-banan.

Här finner man ett lugn mitt i stadens puls.

Visa mer

Bilder


Karta

Intresserad?

Skriv in mhf för att kunna skicka skicka:

Mäklare

Patrik Lickfett
Fastighetsmäklare
Mats Holmgren
Fastighetsmäklare

Visningar

Inga visningar