Södra Erikstensvägen 13

Ekerö

Visningar

Vi visar gärna detta fantastiska hus just för er!

RYMLIG FAMILJEDRÖM HÖGT LÄGE MED SJÖUTSIKT, BADROCKSAVSTÅND TILL BRYGGA MED BASTU OCH BADPLATS

RYMLIG LUFTIGT FAMILJEDRÖM HÖGT LÄGE MED SJÖUTSIKT OCH BADROCKSAVSTÅND TILL GEMENSAM BRYGGA MED BASTU OCH BADPLATS! Med lugnt och sjönära läge ligger denna ståtliga arkitektritade fastighet med gott om sovrum, högt i tak, dubbla badrum och härliga soliga uteplatser med sol från morgon till kväll. För er som har höga krav på ert boende är detta det rätta valet. Med dubbelgarage rätt in i huset, är det bekvämt och lätt att ta sig via trappa till de härliga sällskapsytorna i form av vardagsrum i kombination med öppet barkök. Full takhöjd och stora fönsterpartier i söder som skänker magiskt ljus. Underbar tomt för barn att leka på medan ni grillar något gott med era nära och kära. Låga driftkostnader tack vare bergvärme och vattenburen golvvärme genomgående i hela huset, inklusive garaget. Gott om förvaring samt centraldammsugare. Tillgång till gemensam brygga, (kö till båtplats), nyrenoverad bastu och badplats i Mälaren bara ca 120 meter från fastigheten. Underbar natur!

Villa

Pris:
12 950 000 SEK
Rum:
8 rum och kök
Boarea:
230 m²
Biarea:
74 m²
Tomtarea:
1023 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
2 plansvilla med garage i sluttningsplan
Byggnadsår:
2011
Fastighetsbeteckning:
TRÄKVISTA 2:210

Fakta

Antal sovrum:
4 - 6
Antal badrum:
2
Gästtoalett:
Ja
Byggnadstyp:
2 plansvilla med garage i sluttningsplan
Fasad:
Trä (Nymålat septemper 2022).
Tak:
Betongpannor
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Stomme:
Betong
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta/torpargrund
Grundmur:
Betong
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Bergvärme (AC)
Vatter och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
TV- / Internetutbud:
Fiber (Uttag i varje rum)
Fastigheten besiktigad:
Beställd

Drift

Driftskostnad:
3 420 SEK/mån
Värme:
1 295 SEK/mån
El:
500 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
542 SEK/mån
Samfällighet:
200 SEK/mån
Renhållning:
192 SEK/mån
Försäkring:
667 SEK/mån
Övrigt:
25 SEK/mån
Personer i hushåll:
5
Kommentar:
Övriga kostnader är kö till båtplats och tillgång till brygga, strand och gemensam båt. Finns även vedeldad bastu vid bryggan som kostar 400:-/år, också frivilligt!

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
6 700 000 SEK

Taxering

Värdeår:
2011
Taxeringsår:
2021
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
7 170 000 SEK
Taxering byggnad(er):
4 815 000 SEK
Taxering tomt:
2 355 000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Utförd
Årlig energiprestanda:
63 kWh/m²
Energiklass:
B

Servitut

Servitut:
Gemensamhetsanläggning EKERÖ NÄRLUNDA GA:4

Området

Tänk att vakna en fin morgon, öppna balkongdörren och ta in utsikten och naturens dofter och kanske knalla ner och ta ett dopp i Mälaren?

Så är det att bo naturskönt nära Mälaren men ändå ha nära till stan. Runt hörnet ligger Träkvista skola och dessutom nära till centrum med allt från restauranger, banker, vårdcentral etc. 

Från hemmet är det nära till allt! In till stan kör du egen bil eller tar bussen till Brommaplan och vidare med T-bana. I närliggande Jungfrusund finns bilfärja som inom 10 min tar dig till Slagsta där det är nära till Stockholms hela södra sida, exempelvis Kungens kurva. Du kan även ta pendelbåten 89 som går i rusningstrafik året om och som på 50 min tar dig från Tappström till Klara Mälarstrand.  Inom snar framtid kommer förbifart Stockholm som radikalt kommer att förkorta restider till alla delar i Stockholm. Detta medför sannolikt också att värdet på fastigheten stiger.

Området är en guldklimp för den aktiva familjen. Njut av Mälarens vackra skärgård och kanske ett besök vid Birkas fornlämningar. I närområdet finns också skidbacke, ridning, golf, elljusspår mm...

Gjorda renoveringar

Gjorda renoveringar:

2020-2023   2020: Helt nybyggd altan inkl nya reglar, bärlinor med LED spotlights. Extra förstärkt/förberett för jacuzzi, byggt lekstuga. 
AC/Luftvärmepump vardagsrum. Nytt badkar övre plan. Nya duschväggar badrum nedre plan. Byte till LED Spotlights i kök och båda badrummen. Slipat parkettgolv. Ny motor till ena takfönstret.   2021: Egen designad pergola inklädd i berget med LED spotlights. Stenläggning plattor, kantstenar samt skiffersten runt om huset. Nyanläggning och finplanering av trädgård med omfattande rensning av sly o skog på tomten, plantering av häckar, äppel- persikoträd, blommor, olika bär, grönsaker o ny gräsmatta. Skärmvägg inkl blomlådor på berget. Ytskiktsrenovering invändigt i alla rum på entréplan samt ovanvåning inkl trapphuset bredspacklat, nymålade väggar samt tapeter, innertaket nymålat. Väggpanel i master bedroom. Två Markiser uteplats o balkong. Ny tvättmaskin o torktumlare. Service värmepanna o utbytte av ventil o expansionskärl.   2022:  Altan och pergola nyoljad. Hela fasaden tvättad o nymålad med två lager med premium färg. Avtäckning av stora berget. Utekök på altanen. Installation av laddbox till elbil inkl lastbalansering.   2023: Byggt innervägg med isolering i allrummet på övervåning. Pergola till vindruvsplantan. Staket baksida av tomten. Ytterdörrar och garageportar ny vaxade.              

Bilder


Karta

Intresserad?

Mäklare

Patrik Lickfett
Fastighetsmäklare
KAM
Mats Holmgren
Fastighetsmäklare