Stormansgränd 30

Ekerö

I ARKITEKTENS NYA SKÖNA VÄRLD HAR DU SJÖUTSIKT

I ARKITEKTENS NYA SKÖNA VÄRLD HAR DU SJÖUTSIKT! En unik möjlighet att förvärva ett av Gällstaö's få arkitektdesignade radhus med ett otroligt ljusinsläpp och en helt fantastisk sjöutsikt året runt. På Ekerö, närmare bestämt Gällstaö, bland hundraåriga ekar i naturskönt Mälarlandsskap, ligger Äppelträdgårdens Samfällighet. Det skulle kunna heta ”Gert Wingårdhens Samfällighet” om man vill skoja till det. Den riksbekante, ibland kontroversielle och fritänkande arkitekten ligger bakom detta unika och eftertraktade bostadsområde i trä. Fridfullt, med direkt närhet till vatten och fri sikt, samsas parhus och atriumhus i harmoniska planerade kvarter. Ovanför betesängarna på en svagt sluttande platå ligger husen som värn över strandängarna och grönskan. Det är stillsamt majestätiskt. THE ONLY ONE OF IT´S KIND!

Villa

Pris:
4 990 000 SEK
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
116 m²
Tomtarea:
140 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plans radhus
Byggnadsår:
2005
Fastighetsbeteckning:
GÄLLSTAÖ 1:188

Fakta

Antal sovrum:
3
Byggnadstyp:
1 plans radhus
Fasad:
Lärkträ
Tak:
Sedumtak (Underhållsfritt)
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Värmepump
Vatter och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
TV- / Internetutbud:
TV/Fiber 199:-/m.

Drift

Driftskostnad:
4 398 SEK/mån
Värme:
1 350 SEK/mån
El:
650 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
340 SEK/mån
Samfällighet:
1 029 SEK/mån
Försäkring:
550 SEK/mån
Övrigt:
479 SEK/mån
Personer i hushåll:
4
Kommentar:
På övrigt ligger larm/rökdetektorer samt kameraövervakning. Sophantering, snöröjning, ingår i samfälligheten.

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
3 285 000 SEK

Taxering

Värdeår:
2005
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
3 833 000 SEK
Taxering byggnad(er):
2 446 000 SEK
Taxering tomt:
1 387 000 SEK

Servitut

Servitut:
Gemensamhetsanläggning Ekerö GÄLLSTAÖ GA:5 Gemensamhetsanläggning Ekerö EKEBYHOV GA:8 Officialservitut entrétrappa

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Ekerö GÄLLSTAÖ GA:5
fnr_010501539

Gemensamhetsanläggning Ekerö EKEBYHOV GA:8
fnr_010505719

Servitut

Officialservitut entrétrappa, Förmån
0125-02/15 - 5, 2010-02-18

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 2 446 000 kr
Mark, värde: 1 387 000 kr
Summavärde: 3 833 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2005
Värdeår: 2005

Interiör

Nu är en av dessa fantastiska bostäder till salu, i ett plan om 116 kvm (upplevs som fullt tillräckligt), med stora glasytor och glastak i det öppna köket, har ljuset fritt spelrum. Rymden förstärks tack vare glasvägg mot vardagsrummet och terrassen mot fjärdens vatten. Påkostat och pedantiskt skött (som av arkitekten själv!) och toppmodernt utrustat med ny köksutrustning från Miele. (Dock inte den väggfastaugnen, micro och köksfläkt). Här finns tre sovrum och ett stort badrum med dubbla ingångar. Här har man noga valt färgskalor och färgkvaliteter för de målade ytorna på gårdarna. De underhållsfria panelerna av lärkträ är givetvis en del i ovannämnda avvägning, vari det ingår att träpanelerna nog inte ska målas utan med tiden åldras ”i skönhet”. Här har båda hjärnhalvorna jobbat för att åstadkomma en boendemiljö där estetik och funktion samspelar. Garageplats finns för varje hushåll. Lekplats, cykelförråd, förråd, modern sophantering, fiberinstallation för TV, bredband och telefoni mm finns givetvis också i denna extremt välskötta och trivsamma miljö.

 

Kontakta Patrik Lickfett om du vill komma och uppleva ett behagligare och annorlunda hem.

Område

Tänk att vakna en fin morgon, öppna dörren och ta in utsikten över fjärden och naturens dofter.

Så är det att bo naturskönt vid vattnet, men ändå ha nära till stan. Detta är Gällstaö och har nog ett av Ekerös bästa lägen.

Från hemmet är det nära till framför allt förskola och till stan kör du egen bil eller tar bussen till Brommaplan och vidare med T-bana. I närliggande Jungfrusund finns bilfärja som inom 10 min tar dig till Slagsta där det är nära till Stockholms hela södra sida, exempelvis Kungens kurva. Du kan även ta pendelbåten 89 som går i rusningstrafik året om och som på 50 min tar dig från Tappström till Klara Mälarstrand. Båten tar även cyklar så du kan ta cykeln från Parksidan till Tappström, och cykla vidare inne i stan. Kanske till jobbet?

Inom snar framtid kommer förbifart Stockholm som radikalt kommer att förkorta restider till alla delar i Stockholm. Detta medför sannolikt också att värdet på fastigheten stiger.

Det finns mycket att göra i närområdet. Flera båthamnar, populära restauranger och härliga badplatser. Kanske en tur till Drottningholms slott eller musta äpplen vid Rosenhill.

Området är en guldklimp för den aktiva familjen. Njuta av Mälarens vackra skärgård och kanske besöka Birkas fornlämningar. I närområdet finns också skidbacke, ridning, golf, elljusspår mm.......

Visa mer

Bilder


Karta

Intresserad?

Skriv in mhf för att kunna skicka skicka:

Mäklare

Patrik Lickfett
Fastighetsmäklare
Mats Holmgren
VD/Projektledare

Visningar

Inga visningar